Tel. 22 841 22 54

E-mail: p275@eduwarszawa.pl

Adres: ul. J. F. Piwarskiego 5, 00-770 Warszawa

obrazek2.jpg 

 

                                  

                  W naszym przedszkolu zjadamy zdrowo i kolorowo!

 

                                                                                     W ciągu całego dnia dzieci mają nieograniczony dostęp do wody niegazowanej .

                                                                                                            Jadłospis w wyjątkowych wypadkach, może ulec zmianie.     

 

 

 c20543e8af7cf004f1dd29d077fb6197.jpg

                   Śniadanie 

                           Obiad                

     Podwieczorek

28.04.2025

 Płatki kukurydziane z mlekiem. Chleb baltonowski, chleb razowy z masłem, szynka naturalna, pomidor malinowy, herbata owocowa. Winogrono

 Zupa brokułowa. Curry z kurczaka (kurczak, cebula, śmietana, koncentrat pomidorowy, curry), ryż, surówka: cykoria, jabłko, ananas, jogurt naturalny. Sok pomarańczowy.

 Chałka z masłem, serek waniliowy, herbata.

29.04.2025

Kawa zbożowa na mleku. Chleb sokołowski, chleb razowy z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, papryka, herbata rumiankowa. Gruszka

Barszcz czerwony. Panierowana ryba, ziemniaki z koperkiem, surówka z ogórka kiszonego i marchwi. Kompot owocowy.

Bułka z masłem, schab pieczony, ogórek zielony, herbata owocow

30.04.2025

Płatki orkiszowe na mleku. Chleb sokołowski, chleb razowy z masłem, polędwica wiejska, paparyka, herbata . Jabłko

Zupa grochowa z ziemniakami. Spaghetti bolognese, ogórek zielony pokrojony w słupk. Woda z cytryna i melisą.

Kanapka z jajkiem, pomidor malinowy, herbata owocowa.

01.05.2025

                                    Święto

02.05.2025

                       Przedszkole zamknięte

 

Śniadanie

  • Zupa mleczna – 250g
  • Pieczywo  35g
  • Masło – 6g
  • Wędlina/ser żółty – 15-20g
  • Pomidor, ogórek – 15-20g
  • Papryka, rzodkiewka – 20g
  • Napój -  150ml

II Śniadanie

  • Owoce – 80-100g
  • Warzywa – 20-30g
  • Orzechy, ziarna – 5g
  • Sok świeży – 150ml

Obiad

  • Zupa – 250-300g
  • Kotlet mielony, schabowy, z pierś kurczaka  65g
  • Klopsy, pulpety – 60g
  • Udko kurczaka – 90g-120g
  • Gulasz ,mięso razem z sosem – 100-120g
  • Ryba 80 g

  • Naleśniki, kluski, pierogi itp. – 200 g

  • Ziemniaki – 150g
  • Ryż, kasza, makaron – 80-100g
  • Surówka – 100g
  • Mizeria – 120g
  • Warzywa gotowane z wody – 70g
  • Dodatki warzywne ( pasek papryki, krążek marchewki) – 30g

Podwieczorek

  • Pieczywo – 35g
  • Masło – 6g
  • Wędlina/ser żółty – 15-20g
  • Racuchy –100 g

  • Budyń, jogurt –150 g

  • Kasza 150 g

  • Orzechy, pestki, owoce suszone 5 g

  • Warzywa – 20-30g
  • Ciasto biszkoptowe – 100g
  • Ciasta – 50g
  • Owoce – 80g
  • Sałatki 100g
  • Pasty warzywne – 30g

INFORMACJE O ALERGENACH

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 w sprawie przekazywania informacji na temat żywności informujemy, że w naszej kuchni używane są substancje i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.

Alergeny występujące w posiłkach:

1.  Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne

2.  Skorupiaki i produkty pochodne

3.  Jaja i produkty pochodne

4.  Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7.  Mleko i produkty pochodne

8.  Orzechy

9.   Seler i produkty pochodne

10.  Gorczyca i produkty pochodne

11.  Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. ️ Dwutlenek siarki

13.  Łubin

14.  Mięczaki

•  Zgodnie z oświadczeniami producentów użyte produkty gotowe (np. wędliny, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy…) mogą zawierać  śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Używane do potraw naturalne przyprawy (pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka, czosnek, curry, kminek, kolendra, kurkuma, imbir, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, gałka muszkatołowa, goździk, zioła prowansalskie, majeranek, tymianek, bazylia) mogą zawierać śladowe ilości alergenów z grupy 1, 3, 6, 7, 9, 10

We use cookies

Na naszej stronie internetowej używamy plików cookie. Niektóre z nich są niezbędne dla funkcjonowania strony, inne pomagają nam w ulepszaniu tej strony i doświadczeń użytkownika (Tracking Cookies). Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Należy pamiętać, że w przypadku odrzucenia, nie wszystkie funkcje strony mogą być dostępne.