Tel. 22 841 22 54

E-mail: p275@eduwarszawa.pl

Adres: ul. J. F. Piwarskiego 5, 00-770 Warszawa

 

                              o.jpeg    

                  W naszym przedszkolu zjadamy zdrowo i kolorowo!

 

                                                                                  W ciągu całego dnia dzieci mają nieograniczony dostęp do wody niegazowanej .

                                                                                                      Jadłospis w wyjątkowych wypadkach, może ulec zmianie.     

 

 

 l.jpeg

                   Śniadanie 

                           Obiad               

        Podwieczorek  

07.10.2024

Płatki orkiszowe na mleku. Chleb wolski, chleb razowy z masłem, polędwica wiejska, pomidor ze szczypiorkiem. Herbata owocowa. Banany

Żurek z ziemniakami. Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem, sałata z sosem ziołowym. Kompot owocowy.

Koktajl owocowy (maślanka, borówki), bułka paluch maślany.

08.10.2024

Kakao na mleku. Stół szwedzki. Herbata rumiankowa. Gruszka

Zupa szczawiowa. Spaghetti z mięsem i warzywami . Kompot owocowy (jabłko, śliwka).

Bułka kajzerka, kabanosy drobiowe, pomidorki koktajlowe. Herbata

09.10.2024

Manna na mleku. Chleb sokołowski, chleb razowy z masłem, krakowska z indyka, paparyka. Herbata owocowa. Ananas

Zupa grochowa z ziemniakami. Naleśniki z serem białym i polewą truskawkową. Woda z pomarańczą i melisą

Bułka z masłem, szynka pieczona, ogórek zielony. Herbata

10.10.2024

Kawa zbożowa na mleku, herbata owocowa. Stół szwedzki. Kalarepa, marchew

Zupa pomidorowa z makaronem. Pieczone podudzie z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, surówka z selera. Kompot owocowy.

Nutella (wyrób własny), bułka z masłem, mleko

11.10.2024

Płatki kukurydziane z mlekiem. Pieczywo z masłem, szynka naturalna, ogórek zielony. Herbata z cytryną. Jabłko Krem z dyni. Paluszki rybne, ziemniaki, marchewa z groszkiem. Woda z miętą i cytryną. Sałatka jarzynowa, bułka z masłem, herbata żurawinowa,

                                                                                      

 

Śniadanie

  • Zupa mleczna – 250g
  • Pieczywo  35g
  • Masło – 6g
  • Wędlina/ser żółty – 15-20g
  • Pomidor, ogórek – 15-20g
  • Papryka, rzodkiewka – 20g
  • Napój -  150ml

II Śniadanie

  • Owoce – 80-100g
  • Warzywa – 20-30g
  • Orzechy, ziarna – 5g
  • Sok świeży – 150ml

Obiad

  • Zupa – 250-300g
  • Kotlet mielony, schabowy, z pierś kurczaka  65g
  • Klopsy, pulpety – 60g
  • Udko kurczaka – 90g-120g
  • Gulasz ,mięso razem z sosem – 100-120g
  • Ryba 80 g

  • Naleśniki, kluski, pierogi itp. – 200 g

  • Ziemniaki – 150g
  • Ryż, kasza, makaron – 80-100g
  • Surówka – 100g
  • Mizeria – 120g
  • Warzywa gotowane z wody – 70g
  • Dodatki warzywne ( pasek papryki, krążek marchewki) – 30g

Podwieczorek

  • Pieczywo – 35g
  • Masło – 6g
  • Wędlina/ser żółty – 15-20g
  • Racuchy –100 g

  • Budyń, jogurt –150 g

  • Kasza 150 g

  • Orzechy, pestki, owoce suszone 5 g

  • Warzywa – 20-30g
  • Ciasto biszkoptowe – 100g
  • Ciasta – 50g
  • Owoce – 80g
  • Sałatki 100g
  • Pasty warzywne – 30g

INFORMACJE O ALERGENACH

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 w sprawie przekazywania informacji na temat żywności informujemy, że w naszej kuchni używane są substancje i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.

Alergeny występujące w posiłkach:

1.  Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne

2.  Skorupiaki i produkty pochodne

3.  Jaja i produkty pochodne

4.  Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7.  Mleko i produkty pochodne

8.  Orzechy

9.   Seler i produkty pochodne

10.  Gorczyca i produkty pochodne

11.  Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. ️ Dwutlenek siarki

13.  Łubin

14.  Mięczaki

•  Zgodnie z oświadczeniami producentów użyte produkty gotowe (np. wędliny, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy…) mogą zawierać  śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Używane do potraw naturalne przyprawy (pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka, czosnek, curry, kminek, kolendra, kurkuma, imbir, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, gałka muszkatołowa, goździk, zioła prowansalskie, majeranek, tymianek, bazylia) mogą zawierać śladowe ilości alergenów z grupy 1, 3, 6, 7, 9, 10

We use cookies

Na naszej stronie internetowej używamy plików cookie. Niektóre z nich są niezbędne dla funkcjonowania strony, inne pomagają nam w ulepszaniu tej strony i doświadczeń użytkownika (Tracking Cookies). Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Należy pamiętać, że w przypadku odrzucenia, nie wszystkie funkcje strony mogą być dostępne.